Etikettlitteratur
Läst 4976 ggr
giffan
2008-12-19, 01:07

Boktips för adopterade

Här följer några förslag på litteratur som kan ge både igenkännandets glädje och ökad kunskap. På biblioteket kan man under rubrikerna adoption,Juridik,psykologi och barnböcker hitta mer.

French  Sofia (2005): På jakt efter Mr Kim i Seoul. Wahlström & Widstrand. Författaren berättar om tre återresor till Korea.

Fredriksson Marianne (1985) Simon och ekarna Wahlström &Widstrand. Simon är jude och adopterad av en familj i Göteborgstrakten. Händelserna utspelar sig vid tiden för andravärldskriget.

Henningsson, Margret (2003): Vem är jag, vem vill jag vara? Om adopterades ursprung och identitet. Skriftserie om adoption.

Adoptionscentrum, Barnen Framför Allt _- Adoptioner, Barnens Vänner, Familjeföreningen för internationella adoptioner.
_

Holmström, Shanti (1998): Mitt okända hemland. Almqvist Wiksell. En rörande och rolig bok om Shanti som reser till Indien och letar rätt på barnhemmet varifrån hon lämnades för adoption för sjutton år sedan.

Lifton, BJ (1981): Vem är jag? Rabén och Sjögren. _En självbiografi om författarens upplevelser av att vara adopterad och om hennes kamp för att få uppgifter om sitt ursprung.
_

Lindroth, Lasse (1995): Där inga änglar bor. Sellin & Partner Bok och Idé AB. En självbiografisk bok om en tuff uppväxt som adopterad.

Lindström, Sofia och Trotzig, Astrid  (2003): Hitta hem. Ordfront. _En antologi med texter av adopterade från Korea.
_

Paulrud, Anders (1996): Amamamor. Bonnier Alba. En vuxen adopterad söker sitt ursprung och skildrar sina två mödrars liv.

Trotzig, Astrid: Blod är tjockare än vatten. Albert Bonniers Förlag 1996_. En tankeväckande bok om sökandet efter en identitet.
_

von Melen, Anna (1998): Samtal med vuxna adopterade. Rabén Prisma. Boken innehåller bl.a. 18 intervjuer med vuxna utlandsadopterade som visar hur man kan finna olika sätt att förhålla sig till sin situation som adopterad. En bok att spegla sig i för den som liksom författarinnan själv är adopterad.

Hoppas att det kan ge er några timmars god läsning.

MVH Anneli

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Upp till toppen