02 Att Adoptera

Måste man ha speciell anledning?

2011-02-20 13:30 #0 av: Moas97

Vet inte om det redan finns sådant här inlägg på adopterad.ifokus, så jag frågar ändå :) Måste man ha en speciell anledning till att få adoptera? Blev nyfiken på denna fråga då jag följer programmet "Spårlöst" ..

Anmäl
2011-02-20 20:55 #1 av: [Wiveka]

En del givarländer vill ha intyg från blivande adoptivföräldrar om att man har svårigheter att få biologiska barn.

Anmäl
2011-02-22 16:08 #2 av: MajaL

Det underlättar helt klart som #1 säger om man har svårigheter.

Anmäl
2013-08-19 18:04 #3 av: Lina Strindlund


Men varför måste man ha svårt att få biologiska barn??

 Tänk om man (som jag) inte vill föda barn och dessutom tycker att det inte behövs födas fler barn , utan snarare att vi ska ta bättre hand om de som föds!

 

Vore tacksam för svar, trots att denna tråd e lite gammal....

Anmäl
2013-08-19 23:34 #4 av: giffan

#3 Precis så kan jag oxå tycka, eller tyckte det iaf när jag var mindre.

Nu är  jag kluven... Har fått egna barn, och man växer nog med allt. Jag skulle ju såklart inte kunna leva utan mina barn, och har svårt att se att man kan kombinera adopterade barn med egna... Men kanske vissa kan det.

Men som du säger, bättre ta hand om dom som redan finns... Eller jobba mera för att oönskade barn inte ska bli till..

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2013-08-20 22:48 #5 av: Lina Strindlund

Det adoptivbarn jag känner som mår bäst och är supertrevlig, hon har en stora syster som är biologisk dotter till hennes adoptivföräldrar! Förlägen

Men jag menar att jag har inga barn och jag vill adoptera i framtiden. Men det verkar både dyrt och svårt, och sedan om chansen att barnen ska må bra och fungera i samhället är väldigt små, då tänker jag .... Är det värt det? och Orkar jag?

Jo, absolut borde man ändra attityden i samhället så folk inte skaffar barn om de inte är lämpliga föräldrar. Alltså jag menar, att man itne förväntar sig att alla som kan få barn skaffar barn! Utan att det ska vara ett aktivt genomtänkt val, där man diskuterat det med vänner och släkt, och kanske även en parterapeut! Funderar

Anmäl
2013-08-26 08:28 #6 av: abstn

Varför skulle man inte kunna kombinera adopterade barn med sina "egna" tycker det är dumt av dig som är adopterad själv att säga egna? Är vi adopterade deras låtsas barn eller? Förlåt om jag misstolkade det du skrev för du menar nog inget illa men jag blir väldigt arg av det där med "egna barn". Jag är och har en adopterad  syster och en som inte är det. Anledningen är att mina föräldrar inte kunde få barn så de adopterade men på något konstigt sätt 10 år senare efter att de adopterat så fick de även ett biologiskt barn. Har även kompisar till familjen som redan hade biologiska barn med sedan adopterade.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.