Etikett02-att-adoptera
Läst 5572 ggr
exitingsvillemo
2009-08-12, 01:57

Adoptera när man har ett biologiskt...

Jag och min sambo har 3 biologiska barn, men bara ett i livet.

Vårt andra barn dog i magen i vecka 34, vårt tredje barn dog vid 6 veckors ålder.

Vi har alltid sagt att vi ska ha 2, men jag känner idag att jag inte vågar mig på ännu ett biologiskt.

Jag är diabetiker och min graviditeter är sk riskgraviditeter, alla mina barn har varit nära att dö ifrån mig innan dom sett dagens ljus. Hur tacksam är inte jag för att åtminstonne ett av dom hade styrkan att överleva och som idag är helt frisk.

Men att chansa igen, när kroppen så tydligt talar om att graviditeter skadar både mig själv (var nära att stryka med själv första och andra) och barnet i min mage, nej det vågar jag inte.

Därför har vi nu efter 1½ års funderande börjat prata om adoption.

Vi har både två en hel del kärlek att lägga på ett till barn.

Jag vill bara ha lite råd ang VÅRA funderingar kring adoption.

Eftersom vi är så svenska och ljusa man kan bli och vår son en riktig lintott, så tänker vi att det måste vara lättare att få ett ljushyat barn. Inte för att vi på ngt vis har ngt emot mörkhyade barn, skulle kunna älska honom/henne lika mycket, utan för barnets skull.

Vi vill ju att vårat ev adoptivbarn ska växa upp med samma förutsättningar som vårt biologiska barn, utan att fundera över varför han/hon ser annorlunda ut. Vi vill helt enkelt att dom ska känna sig som syskon, vet inte hur jag ska förklara…

Tänker vi fel då? Vad skulle en adoptionsbyrå säga om vi la det på bordet?

Det var den största frågan jag hade =) Nu till dom mer vanliga frågorna:

Vart vänder man sig omman vill adoptera? Vi ska gifta oss till hösten, har hus och en trygg ekonomi, vad mer krävs?

Hur pass uppkollad blir man? Ska man ha ngn adoptionsarbetare hängandes i huset dygnet runt som ska påpeka hur stökigt man har det, vilken onyttig mat man äter osv osv…

Upplys mig! =)

giffan
2009-08-12, 02:52
#1

Jag får två tankar omedelbart när jag läser det du skrivit.

  1. Jätte bra tänkt att adoptera ett ljust barn. Finns barn från både ryssland, polen och andra länder där man är ganska ljusa. Tror verkligen inte att det är något problem, välj ett land att adoptera ifrån där man är ljusare.
  2. P.g.a hälsa så kan det bli vanskligt att adoptera, de kräver att man är ganska frisk som jag förstår det. Men jag kan verkligen inte sådant och man måste ju söka för att få svar.

Hoppas att någon annan vill flika in med bättre svar.

Speciellt med den frågan hur uppkollad man blir. Det har jag som adopterad ingen aning om, men vad jag förstått i alla papper jag läst ioch med min adoption så kollas hälsa, ekonomi och familjens umgänge upp. Alltså om man är social och rör sig bland vänner, far och mor föräldrar mm. Det sociala nätverket är ju även det viktigt för ett barn.

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

[Wiveka]
2009-08-12, 17:14
#2

Jag tror att en adoptionsorganisation kanske skulle ställa en del frågor kring ert val av "färg" på barnet men om ni förklarar så kan jag inte se att det skulle vara något problem.

Däremot kan din diabetes bli problem då givarländerna har annan syn än vi på denna sjukdom och de är givarländerna som ställer krav.

Du tar kontakt med familjerätten i din kommun och berättar att ni funderar på att adoptera och sedan kommer de och gör hembesök bla.

Anmäl er till en adoptionsorganisation. En bra idé är ringa först och ha era frågor förberedda.

här är några länkar jag hittat

BFA

FFIA

Barnens vänner

MIA

Adoptionscentrum

La casa

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Kaninisen
2009-08-14, 11:27
#3

Jag kan inget om adoption men jag blev verkligen rörd när jag läste vad som hänt dig! Jag tycker det är jättefint av dig att adoptera, det finns så mycket barn där ute som behöver hjälp!

Jag vet att min farmors vän hade en pojke från Ryssland som bodde hos henne i någon vecka, han bodde på ett barnhem i Ryssland. Hon fäste sig verkligen vid honom och ville adoptera men det gick tydligen inte för sig enligt Ryssland. Så svårt kan det säkert vara, men kämpa på och lycka till! :)

Cezanne
2009-08-20, 12:04
#4

Jag förstår dina argument för att vilja ha ett ljushyat barn. Problemet är att de flesta ljushyade adoptivbarn kommer från forna öststater och många har alkoholskador. De upptäcks kanske inte förrän barnet är några år och redan kommit till sina adoptivföräldrar. Vet barn med allt från små defekter som synfel till de med hjärnskador.

Är själv adoptionsutredare och vi brukar inte hänga hemma hos folk för att räkna dammråttor eller kolla matsedeln. Vi vill se att man har en vettig bostad som är lämplig för barn. Vårt största fokus läggs på er relation och er inställning till barn.

Som någon skrev kan diabetes vara ett problem, det beror helt på på vilken nivå den är. Det krävs ett specialistläkarintyg, och om handläggaren har svårt att tolka det kan man begära ett utlåtande från socialstyrelsens rättsliga råd.

Buffaomini
2009-08-29, 19:08
#5

jag har en bror som är biologisk med min pappa. fick han 14 år efter mig.
ser han inte som mindre bror för att han är ljus. dock kanske vi aldrig får en sån relation som med min andra bror, då det är så stor åldersskillnad och vi träffas väldigt sällan…

Gnici
2009-12-01, 13:17
#6

Det finns ju många barn i sverige som också behöver nya föräldrar och ett tryggt hem. Även barn som behöver fosterföräldrar.


[iurochskur]
2010-04-05, 19:04
#7

Min 12:e Alien! wiiieee

lillsandra
2010-04-05, 21:26
#8

jag vet att det kan vara väldigt grundliga kontroller när man ska adoptera och att de går igenom det mesta. det roligaste tycker jag är att min mamma var tvungen att bli godkänd av nykterhetsnämnden när hon hämtade mig. men det var ju några år sen. mamma har även hjälpt till att rekommendera människor, som hon känner. det kan vara föräldrar som haft sina barn hos henne (arbetar som förskolelärare etc).

kolla vilka regler som gäller för de olika länderna som ni är intresserade av att adoptera ifrån. det kan även finnas folk som har adopterat från resp länder, ibland har dessa föräldrar små föreningar. där man kan träffa folk och deras barn från resp land. det kanske finns en möjlighet att få lite hjälp eller goda råd från dem. några bekanta till min familj har ett biologisk barn. men restern är adopterade, de har 3 adopterade barn alla är mörkhyade. jag tycker inte att det skulle spela någon roll om man har ett vitt biologiskt barn och ett som är adopterat och mörkhyat. så länge man är öppen mot sitt barn så tycker jag inte det spelar någon roll.

giffan
2010-04-05, 21:45
#9

Jag och min bror är adopterade och jag är ljus och han va mörk. Många trodde att jag var ett biologiskt barn och att han va adopterad.

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Upp till toppen