Etiketterillegala-adoptionerchile
Läst 139 ggr
Pyttelite
2021-06-12, 11:10

Illegala adoptioner från Chile på 70- och 80-talen

Nu kommer nya uppgifter om de misstänkta illegala adoptionerna från Chile på 70- och 80-talen. SVT har tagit del av tidigare okända dokument som avslöjar att representanter för staten inte visste hur barn blev aktuella för adoption.

Läs mer här:

https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nya-okanda-uppgifter-om-misstankta-illegala-adoptioner-fran-chile


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Nu kommer nya uppgifter om de misstänkta illegala adoptionerna från Chile på 70- och 80-talen. SVT har tagit del av tidigare okända dokument som avslöjar att representanter för staten inte visste hur barn blev aktuella för adoption. – Jag är bestört, säger Maria Diemar, som stals från sin familj i Chile på 70-talet.
Pyttelite
2021-06-12, 11:23
#1

UPPDRAG GRANSKNING · Rykten om stulna barn. En utredning om brott mot mänskligheten. Historien om de stulna adoptivbarnen från Chile spänner över flera årtionden och berör hundratals splittrade familjer. Nu publicerar Uppdrag granskning en ny serie om vad som hände när barnen togs till Sverige.

Läs mer här:

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/detta-har-hant-de-adopterade-barnen-fran-chile


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Rykten om stulna barn. En utredning om brott mot mänskligheten. Historien om de stulna adoptivbarnen från Chile spänner över flera årtionden och berör hundratals splittrade familjer. Nu publicerar Uppdrag granskning en ny serie om vad som hände när barnen togs till Sverige.
Pyttelite
2021-06-12, 20:14
#2

UPPDRAG GRANSKNING · Över 600 fall med adoptioner till Sverige finns med i den chilenska polisens utredning av brott mot mänskligheten. Flera adopterade har återförenats med sina biologiska föräldrar som sedan länge trott att deras barn varit döda eller försvunna för alltid.

Läs mer här;

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/familjerna-som-fortfarande-letar-efter-sina-barn-tror-att-de-kan-finnas-i-sverige


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Över 600 fall med adoptioner till Sverige finns med i den chilenska polisens utredning av brott mot mänskligheten. Flera adopterade har återförenats med sina biologiska föräldrar som sedan länge trott att deras barn varit döda eller försvunna för alltid. Men det finns de som fortfarande letar – och tror att deras barn kan finnas i Sverige. 

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Pyttelite
2021-11-17, 16:15
#3

DNs serie om adoptioner är tesdriven

Läs mer här:

https://www.journalisten.se/debatt/dns-serie-om-adoptioner-ar-tesdriven


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


[Borttaget]
[Borttaget] 
2022-04-26, 09:45
#4

Inlägget är borttaget

Pyttelite
2022-05-22, 10:05
#5

Författaren och journalisten Patrik Lundberg, som är uppvuxen i Sölvesborg, belönades under lördagen med journalistpriset guldspaden för sin granskning av adoptioner i artikelserien ”Barn till varje pris”. – Jag är fantastiskt glad över att ha vunnit guldspaden. Det är ett kvitto på att vi har gjort ett bra jobb, men framför allt att vi nått fram till våra läsare, och avslöjat något som allmänheten inte kände till tidigare, säger han till SVT.

Läs mer här:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/guldspade-till-solvesborgsjournalisten-patrik-lundberg


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Författaren och journalisten Patrik Lundberg, som är uppvuxen i Sölvesborg, belönades under lördagen med journalistpriset guldspaden för sin granskning av adoptioner i artikelserien ”Barn till varje pris”.
Upp till toppen